• Українська
  • Русский
+38 (094) 993-42-05 +48 (727) 877 081

Віза в Чехію


Отримання візи в Чехію

 

Тип візи – короткострокова/довгострокова студентська віза

Мета отримання –відвідування мовних курсів/навчання в університеті

Консульський збір – 35 Євро

Сервісний збір– 18 Євро

Термін, на який видається довгострокова студентська віза з метою навчання – 6-12 місяців.

Заява на студентську візу розглядається до 60 днів.

 

Процес отримання візи:

 

  1. Запис на співбесіду в посольство (через Інтернет).
  2. Збір документів

Перший крок :

Оформлення довідки про несудимість

Відкриття рахунку в банку, замовлення іменних карток, замовлення довідки з банку

Оформлення дозволу на виїзд дитини за кордон плюс фінансування (якщо студенту немає 18 років). А також, зняття копії даного документа, завіреного у нотаріуса

 

Другий крок – тут важлива оперативність, тому що у документів є термін давності, після закінчення якого посольство їх не прийме.

Необхідні документи:

Анкета на отримання довгострокової візи;

Анкета на отримання тимчасового дозволу на проживання (анкета на проживання; готується в Україні або оформляється по приїзду);

Запрошення на навчання і його копія (надсилають з мовної школи/університету Чехії);

Підтвердження прописки в місті навчання і його копія (надсилає чеська сторона – мовна школа/університет);

Чотири фотографії (3.5 * 4.5, 80% обличчя на білому фоні, формату «шенген». на звороті фото олівцем потрібно написати латинськими буквами Ваше ім’я, прізвище і дату народження);

Довідка з банку про наявність коштів, перекладена на чеську, завірена чеським нотаріусом і 2 копії (Рахунок може бути в будь-якій валюті, але сума не менше еквівалента 4000 – 4500 євро на рік);

Ксерокопія банківської картки (дві сторони на одній сторінці) в двох примірниках;

Довідка про несудимість (перекладена на чеську мову і завірена в нотаріуса);

Для студентів молодший 18 років необхідна нотаріальна згода обох батьків на виїзд дитини за кордон і фінансування (перекладена на чеську мову і завірена в нотаріуса);

Страховий поліс, тривалістю мінімум півроку, а краще – рік (повинен бути виданий чеською страховою компанією і оплачений на території Чехії: покриває тільки термінове лікарське втручання або також косметичні послуги дантиста );

Копія заповнених сторінок громадянського паспорта;

Копія заповнених сторінок закордонного паспорта;

Копія ідентифікаційного коду;

Копія свідоцтва про народження;

Копія заповнених сторінок громадянських паспортів батьків (якщо студент молодший 18 років);

Конверт формату А5 зі зворотною адресою та поштовою маркою.

 

  1. Проходження співбесіди і подача пакету документів

Щоб успішно пройти співбесіду, потрібно добре знати і розуміти наступне:

Ваше майбутнє місце навчання (точна назва навчального закладу, його адреса, навчальний план, умови вступу).

Місце та умови проживання (чи бували ви там, чи бачили фотографії, чи спілкувалися з кимось, хто вже жив там).

Чому ви вирішили вивчати чеську мову/здобувати вищу освіту в Чехії?

Ваші плани після отримання диплома, де ви хочете жити і працювати (тут варто сказати, що ви мрієте використовувати знання, отримані за кордоном на користь своїй країні – щоб вас не порахували потенційним емігрантом).

Яким чином відбувається нострифікація і навіщо вона потрібна?

 

  1. Отримання візи

 

  1. Продовження візи (для студентів, які навчаються в університетах Чехії)

Вам необхідно звернутися в поліцію у справах іноземців, написати заяву і прикласти до нього пакет необхідних документів:

– Закордонний паспорт,

– Документ, що підтверджує ваше навчання в Чеській Республіці (довідка про навчання з університету)

– Підтвердження про наявність житла (для студентів, що живуть в гуртожитках).

– Виписка з кадастру нерухомості (для тих студентів, які живуть в квартирах),

– Фото

– Для неповнолітніх – згода батьків на ваше перебування на території Чеської Республіки.

– Документ, що підтверджує матеріальне забезпечення на території Чехії (якщо банк, послугами якого ви користуєтеся, знаходиться не в Чехії, а в Україні, довідку варто замовити заздалегідь + її переклад і завірення).

– Банківська картка до вашого рахунку з вашим ім’ям на ній (на банківській довідці має бути вказано номер цієї карти).

– «Спонсорська лист», якщо рахунок належить не вам, а комусь із ваших батьків (ім’я на банківській картці в будь-якому випадку повинно бути вашим),

– Комплексна медична страховка на термін передбачуваного продовження візи (потрібно пластикова карта з номером страховки і договір на аркуші формату А4).

Також знадобиться знову заповнити «зелену анкету» на продовження.

Залишити заявку на консультацію

Заповніть форму и отримайте безкоштовну консультацію прямо зараз

Бесплатная консультация





×
· © 2009-2016 Taira Адрес: г. Львов, ул. Владимира Великого, 103/2 ✓ Телефон:38 (094) 993 42 05 ✓ Email:info@tairagroup.com Разработан и раскручен сайт компанией ItFoxy.com